Onze diensten

Onze acties voor de dieren

Adoptie- en plaatsingsdienst

Overal ter wereld zijn dieren het slachtoffer van menselijke onwetendheid en wreedheid, wat soms tot dramatische situaties leidt, zoals misbruik en verwaarlozing. Wij houden van dieren en zijn gepassioneerde dierenrechtenactivisten; we werken actief aan de bescherming van alle dieren, zodanig hun lichamelijke en psychologische welzijn te verbeteren. Onze vereniging onderscheidt zich van andere verenigingen voor dierenbescherming door het feit dat zij dieren van “meester tot meester” plaatst, zonder dat ze in een asiel dienen te verblijven.

Onze plaatsingsdienst is in het bezit van lijsten van personen die hun dier wensen af te staan en van diegenen die een dier wensen te adopteren. De twee worden met elkaar in contact gebracht zodat katten en honden een nieuw huis en een nieuw baasje kunnen vinden zonder onnodige trauma’s. Dit heeft als voordeel dat het adoptieproces gemakkelijker verloopt, zowel voor het dier als voor het baasje. Zo is het ook mogelijk dat degene die zijn dier afstaat kennis maakt van de adoptant en hem alle nodige informatie geeft. Ook krijgt de adoptant de mogelijkheid om de gewoonten van het dier uit goede bron te vernemen, wat de ontvangst in zijn nieuwe thuis vergemakkelijkt.

Indien u een dier via onze vereniging wenst te adopteren kan u onderstaand formulier invullen om op onze wachtlijst van kandidaten toegevoegd te worden.

Bij een adoptie is het belangrijk om zich te informeren over het ras vooraleer men een dier neemt, vooral bij honden. Voor u de vragenlijst voor adoptie-kandidaat invult krijgt u de mogelijkheid om het artikel “Welke hond is het meest geschikt voor mij?” te lezen om u te helpen de juiste keuze te maken.

Wenst u nog meer inlichtingen over onze werkwijze dan kan u steeds contact opnemen met onze nationale plaatsingsdienst bereikbaar op telefoonnummer 02/673.52.30, elke werkdag tussen 8u-12u en 13u00-16:30.

De sterilisatie van zwerfkatten

Ons werk omvat veel verschillende facetten, te beginnen met de bewustmaking van het publiek van de ernst van geweld tegen dieren. Deze aanvallen nemen alle vormen aan en worden vaak aangetroffen op veemarkten, in slachthuizen, vivisectielaboratoria, circussen… Eén van onze andere opdrachten is de sterilisatie van zwerfkatten, om hun verspreiding te voorkomen. Wij komen tussenbeide indien de gemeente geen sterilisatiebudget ter beschikking heeft gesteld om de operatie uit te voeren. Ter herinnering: een zwerfkat is een kat die buiten een woning woont.

De personen die de aanwezigheid van zwerfkatten op een terrein vaststellen kunnen ons contacteren om de sterilisatie op onze kosten te nemen. Diezelfde personen moeten voor het vangen zorgen en ze bij de dierenarts brengen. Eens de operatie en het herstel gedaan moeten de katten weer uitgezet worden op het terrein waar ze gevangen werden. De aanvragen voor de sterilisatie van zwerfkatten nemen steeds toe waardoor een financiële deelname wordt gevraagd

Financiële hulp bij dierenartskosten

Voor zijn huisdier zorgen heeft bij elke liefhebbende en beschermende baasje de voorrang. Zoals bij mensen, kunnen dieren geconfronteerd worden met pijnlijke ziekten die schadelijk zijn voor hun algemeen gezondheidstoestand. In sommige gevallen kunnen de kosten voor behandelingen heel hoog zijn waardoor de eigenaar niet in staat is om de nodige zorgen aan zijn dier te geven. Onze vereniging de Blauwe Wereldketen helpt de eigenaren van gezelschapsdieren door een deel van de factuur op te nemen.

logo blanc